Avokado sem v svoj jedilnik vključila šele prejšnje leto. Do takrat mi okus nekako ni odgovarjal, verjetno ker sem poskusila nezačinjenega. Še danes se nikoli ne zgodi, da ga jem samega, ga pa zato rada pripravljam v raznih namazih, ali pa drobno narezanega dodam k mešani solati.
Avokado toast s češnjevimi paradižniki je preprost in zdrav prigrizek, zajtrk ali malica. Avokado in sveža zelišča priskrbijo za okus, kisla smetana za kremasto strukturo in češnjevi paradižniki za svežino. Priznati moram, da je zadnje tedne to moj najpogostejši zajtrk in malica, no velikokrat tudi večerja. Za pripravo potrebuješ le 15 minut časa.
Veliko ostalih okusnih receptov najdeš TUKAJ!
SESTAVINE (2 osebe)
- 2 zrela avokada
- 1 jedilna žlica kisle smetane
- četrtina pora
- 6 češnjevih paradižnikov
- polovica limete
- šopek svežega drobnjaka
- sol, poper
POSTOPEK
- Toast kruh popečemo v opekaču. Por drobno narežemo.
- Avokado razpolovimo, s pomočjo žlice izdolbemo in narežemo na manjše koščke.
- V manjšo posodo damo avokado, por, kislo smetano, pokapamo z limetinim sokom in začinimo s soljo in poprom.
- Avokadov namaz namažemo in porazdelimo po toast kruhu.
- Paradižnik narežemo na rezine in položimo na vrh avokada.
- Po želji potresemo s svežimi zelišči in postrežemo.
AVOKADOV TOAST
Ingredients
- - 2 zrela avokada
- - 1 jedilna žlica kisle smetane
- - četrtina pora
- - 6 češnjevih paradižnikov
- - polovica limete
- - sol, poper
Directions
- Step 1 Toast kruh popečemo v opekaču. Por drobno narežemo.
- Step 2 Avokado razpolovimo, s pomočjo žlice izdolbemo in narežemo na manjše koščke. V manjšo posodo damo avokado, por, kislo smetano, pokapamo z limetinim sokom in začinimo s soljo in poprom.
- Step 3 Avokadov namaz namažemo in porazdelimo po toast kruhu. Paradižnik narežemo na rezine in položimo na vrh avokada. Po želji potresemo s svežimi zelišči in postrežemo.
Dober tek!
Ne pozabi, več o mojih novih receptih in kulinaričnih podvigih lahko spremljaš na FB MančMellow in Instagramu.