TESTENINE Z GAMBERI IN BUČKAMI

Med vročimi meseci se najbolj prileže lahka in sveža hrana, ki nam ne vzame veliko časa. Se strinjaš? 🙂

Testenine z gamberi in bučkami je nežna in okusna jed s pridihom morja, kateri se bodo vsi ljubitelji morske hrane še toliko težje uprli. Okus dodatno obogatimo z dodatkom veljice rožmarina in naribanim parmezanom.

TESTENINE Z GAMBERI IN BUČKAMI

26.06.2019
: 2
: 15 min
: 30 min
: 45 min
: Lahko

By:

Ingredients
  • - 250g testenin (po želji)
  • - sveže kozice
  • - 2dcl jušne osnove
  • - 1 dcl suhega belega vina
  • - 2 vejici rožmarina
  • - šopek petršilja
  • - 1 čebula
  • - 2 stroka česna
  • - 1 večja bučka
  • - 10 češnjevih paradižnikov
  • - 50g naribanega parmezana
  • - olivno olje
  • - sol, poper
Directions
  • Step 1 Čebulo in česen očistimo in drobno nasekljamo. V ponvi na olivnem olju ju prepražimo toliko, da čebula postekleni. Sveže gambere speremo pod mrzlo vodo in dodamo v ponev k čebuli in česnu, skupaj z vejicama rožmarina. Premešamo in pražimo dokler gamberi rahlo ne porjavijo, približno 10 minut. Zalijemo z belim vinom in počakamo da izpari.
  • Step 2 Medtem bučko operemo in poljubno narežemo na čim manjše koščke, češnjeve paradižnike pa razpolovimo.
  • Step 3 V večjem loncu zavremo vodo, jo solimo in dodamo 2 žlici olivnega olja. V vreli vodi kuhamo testenine po navodilih iz embalaže. Ko so gotove, odlijemo vodo oziroma jih precedimo.
  • Step 4 Narezane bučke in paradižnike dodamo v ponev k gamberom, solimo ter popramo po okusu in premešamo. Iz ponve odstranimo vejice rožmarina, pražimo še približno 5 minut in zalijemo z jušno osnovo. Vse skupaj premešamo in kuhamo še 5 – 7 minut.
  • Step 5 Tik pred koncem umešamo nariban parmezan in sveže nasekljan petršilj. Testenine dodamo k omaki, premešamo in postrežemo.

Dober tek!

Ne pozabi, več o mojih novih receptih in kuharskih podvigih lahko spremljaš na FB MančMellow in Instagramu.


Related Posts

OREHOVA PLETENICA

OREHOVA PLETENICA

Namesto potice, orehova pletenica. Že drugo leto zapored si obljubljam, da bom za veliko noč naredila svojo prvo potico. Ampak mi tudi letos ni uspelo. Našlo se je več izgovorov, v resnici pa mi je zares zmanjkalo časa. Ko se jo bom lotila, si želim […]

BOROVNICE Z MASCARPONE KREMO V KOZARCU

BOROVNICE Z MASCARPONE KREMO V KOZARCU

Pomladni okusi v kozarcu. Cheesecaki brez peke so mi bili vedno ljubši od raznih tort z biskvitom. Verjetno zaradi svežine in enostavnosti. Ker moramo izpustiti le želatino in belo čokolado sem se hitro privadila tudi na sladice v kozarcu, s katerimi se vedno rada poigram. […]