Med vročimi meseci se najbolj prileže lahka in sveža hrana, ki nam ne vzame veliko časa. Se strinjaš? 🙂
Testenine z gamberi in bučkami je nežna in okusna jed s pridihom morja, kateri se bodo vsi ljubitelji morske hrane še toliko težje uprli. Okus dodatno obogatimo z dodatkom veljice rožmarina in naribanim parmezanom.
TESTENINE Z GAMBERI IN BUČKAMI
Ingredients
- - 250g testenin (po želji)
- - sveže kozice
- - 2dcl jušne osnove
- - 1 dcl suhega belega vina
- - 2 vejici rožmarina
- - šopek petršilja
- - 1 čebula
- - 2 stroka česna
- - 1 večja bučka
- - 10 češnjevih paradižnikov
- - 50g naribanega parmezana
- - olivno olje
- - sol, poper
Directions
- Step 1 Čebulo in česen očistimo in drobno nasekljamo. V ponvi na olivnem olju ju prepražimo toliko, da čebula postekleni. Sveže gambere speremo pod mrzlo vodo in dodamo v ponev k čebuli in česnu, skupaj z vejicama rožmarina. Premešamo in pražimo dokler gamberi rahlo ne porjavijo, približno 10 minut. Zalijemo z belim vinom in počakamo da izpari.
- Step 2 Medtem bučko operemo in poljubno narežemo na čim manjše koščke, češnjeve paradižnike pa razpolovimo.
- Step 3 V večjem loncu zavremo vodo, jo solimo in dodamo 2 žlici olivnega olja. V vreli vodi kuhamo testenine po navodilih iz embalaže. Ko so gotove, odlijemo vodo oziroma jih precedimo.
- Step 4 Narezane bučke in paradižnike dodamo v ponev k gamberom, solimo ter popramo po okusu in premešamo. Iz ponve odstranimo vejice rožmarina, pražimo še približno 5 minut in zalijemo z jušno osnovo. Vse skupaj premešamo in kuhamo še 5 – 7 minut.
- Step 5 Tik pred koncem umešamo nariban parmezan in sveže nasekljan petršilj. Testenine dodamo k omaki, premešamo in postrežemo.
Dober tek!
Ne pozabi, več o mojih novih receptih in kuharskih podvigih lahko spremljaš na FB MančMellow in Instagramu.