BOUNTY PECIVO

Imaš tudi ti rad/a kokos?..

Potem ti bo Bounty pecivo še toliko bolj všeč. 🙂 Ker je sestavljeno iz treh plasti, sama priprava ni najbolj preprosta, vendar končni okus sladice zagotovo odšteje ves naš vloženi trud. S pripravo začnemo pri kakavovovem biskvitu, katerega obogatimo s kokosovo kremo in na koncu s čokoladno glazuro. Rezine so zaradi kombinacije kokosa in čokolade zelo sočne in slastne.

BOUNTY PECIVO

09.03.2019
: 4
: 40 min
: 30 min
: 1 hr 10 min
: Srednje

By:

Ingredients
  • BISKVIT:
  • - 3 jajca
  • - 130g bele moke
  • - 120g sladkorja
  • - 0,8 dcl mleka
  • - 1 pecilni prašek
  • - 20g pravega kakava v prahu
  • - 70ml kokosovega olja
  • - 1dcl mleka(za navlažitev)
  • NADEV:
  • - 300g kokosove moke
  • - 500g kisle smetane
  • - 200g sladkorja
  • - 2dl sladke smetane
  • GLAZURA:
  • - 140g temne čokolade
  • - 6 žlic kokosovega olja
Directions
  • Step 1 BISKVIT:Penasto zmiksamo sladkor in jajca. Kakav, pecilni prašek in moko čez cedilo presejemo. Zmanjšamo hitrost mešalnika in dodamo še mleko, stopljeno kokosovo moko, in že presjane sestavine. Pripravimo pekač(20×30) in ga premažemo s kokosovim oljem in potresemo z moko. Odvečno stresemo ven. Maso vlijemo v pekač, damo v pečico in pečemo približno 25 minut na 180 stopinj. Biskvit preverimo z zobotrebcem, če ni sledi, je gotov. Še vročega navlažimo z mlekom.
  • Step 2 NADEV:Stepemo sladko smetano in sladkor. Dodamo jima ostale sestavine in zmešamo. Kokosov nadev razporedimo po navlaženem biskvitu in postavimo v hladilnik.
  • Step 3 GLAZURA:Manjšo posodo postavimo nad kozico s skoraj vrelo vodo. Dodamo razdrobljeno temno čokolado in olje ter ju stopimo. Čokoladno glazuro počasi prelijemo po ohlajenih kokosovih rezinah. Pecivo postavimo za čez noč ali nekaj ur nazaj v hladilnik. Pri rezanju si moramo vzeti čas, da nam strjena čokoladna glazura ne razpoka – rezine bodo tako lepše. Posujemo s kokosom in postrežemo.

Ne pozabi, več o mojih novih receptih in kuharskih podvigih lahko spremljaš na FB MančMellow in Instagramu.


Related Posts

OREHOVA PLETENICA

OREHOVA PLETENICA

Namesto potice, orehova pletenica. Že drugo leto zapored si obljubljam, da bom za veliko noč naredila svojo prvo potico. Ampak mi tudi letos ni uspelo. Našlo se je več izgovorov, v resnici pa mi je zares zmanjkalo časa. Ko se jo bom lotila, si želim […]

BOROVNICE Z MASCARPONE KREMO V KOZARCU

BOROVNICE Z MASCARPONE KREMO V KOZARCU

Pomladni okusi v kozarcu. Cheesecaki brez peke so mi bili vedno ljubši od raznih tort z biskvitom. Verjetno zaradi svežine in enostavnosti. Ker moramo izpustiti le želatino in belo čokolado sem se hitro privadila tudi na sladice v kozarcu, s katerimi se vedno rada poigram. […]