Imaš tudi ti rad/a kokos?..
Potem ti bo Bounty pecivo še toliko bolj všeč. 🙂 Ker je sestavljeno iz treh plasti, sama priprava ni najbolj preprosta, vendar končni okus sladice zagotovo odšteje ves naš vloženi trud. S pripravo začnemo pri kakavovovem biskvitu, katerega obogatimo s kokosovo kremo in na koncu s čokoladno glazuro. Rezine so zaradi kombinacije kokosa in čokolade zelo sočne in slastne.
BOUNTY PECIVO
Ingredients
- BISKVIT:
- - 3 jajca
- - 130g bele moke
- - 120g sladkorja
- - 0,8 dcl mleka
- - 1 pecilni prašek
- - 20g pravega kakava v prahu
- - 70ml kokosovega olja
- - 1dcl mleka(za navlažitev)
- NADEV:
- - 300g kokosove moke
- - 500g kisle smetane
- - 200g sladkorja
- - 2dl sladke smetane
- GLAZURA:
- - 140g temne čokolade
- - 6 žlic kokosovega olja
Directions
- Step 1 BISKVIT:Penasto zmiksamo sladkor in jajca. Kakav, pecilni prašek in moko čez cedilo presejemo. Zmanjšamo hitrost mešalnika in dodamo še mleko, stopljeno kokosovo moko, in že presjane sestavine. Pripravimo pekač(20×30) in ga premažemo s kokosovim oljem in potresemo z moko. Odvečno stresemo ven. Maso vlijemo v pekač, damo v pečico in pečemo približno 25 minut na 180 stopinj. Biskvit preverimo z zobotrebcem, če ni sledi, je gotov. Še vročega navlažimo z mlekom.
- Step 2 NADEV:Stepemo sladko smetano in sladkor. Dodamo jima ostale sestavine in zmešamo. Kokosov nadev razporedimo po navlaženem biskvitu in postavimo v hladilnik.
- Step 3 GLAZURA:Manjšo posodo postavimo nad kozico s skoraj vrelo vodo. Dodamo razdrobljeno temno čokolado in olje ter ju stopimo. Čokoladno glazuro počasi prelijemo po ohlajenih kokosovih rezinah. Pecivo postavimo za čez noč ali nekaj ur nazaj v hladilnik. Pri rezanju si moramo vzeti čas, da nam strjena čokoladna glazura ne razpoka – rezine bodo tako lepše. Posujemo s kokosom in postrežemo.
Ne pozabi, več o mojih novih receptih in kuharskih podvigih lahko spremljaš na FB MančMellow in Instagramu.