Kako pogosto pa vi vključite ribe v svoj jedilnik?
Moram priznati, da jih tudi jaz čisto premalokrat.
Recepti se nam ponavadi zdijo prezahtevni, zato sem se tokrat odločila za zelo preprosto jed z orado in mediteransko zelenjavo.
Za pripravo potrebujemo malo sestavin, a je jed na koncu vseeno zelo bogata in še posebej okusna.
Veliko ostalih okusnih receptov najdeš TUKAJ!
FILE ORADE Z MEDITERANSKO ZELENJAVO
Ingredients
- - 4 fileji orade
- - 1 mlada čebula
- - 2 stroka česna
- - 1/2 rdeče paprike
- - 1/2 zelene paprike
- - 1/2 rumene paprike
- - 2 manjši bučki
- - 8 češnjevih paradižnikov
- - izkoščičene črne olive
- - 2 žlički kaper
- - polovica limete
- - 6 vloženih slanih inčunov
- - šopek bazilike
- - sol, poper
- - olivno olje
Directions
- Step 1 Mlado čebulo očistimo in nasekljamo na tanke kolobarje, česen prav tako očistimo in nasekljamo. Paprike in bučki očistimo in narežemo na manjše koščke, češnjeve paradižnike pa razpolovimo. Svežo baziliko drobno nasekljamo.
- Step 2 V ponvi na olivnem olju najprej prepražimo mlado čebulo in česen. Ko čebula porumeni dodamo papriko ter bučke in pražimo približno 2-3 minute. Na koncu dodamo inčune, kapre, olive, češnjeve paradižnike in baziliko. Začinimo po svojem okusu in pokapamo z limetinim sokom, nato vse skupaj pražimo še 2 minuti.
- Step 3 File orade je najbolje kupiti sveže v trgovini ali ribarnici. Vse 4 fileje spečemo v segreti ponvi na olivnem olju. Najprej jo pečemo na koži, približno 3-4 minute, nato jo obrnemo in pečemo še 1 – 2 minute. Odstranimo iz ponve in dokončamo zelejenjavo.
DOBER TEK! 🙂
Ne pozabi, več o mojih novih receptih in kuharskih podvigih lahko spremljaš na FB MančMellow in Instagramu.