Pomladni okusi v kozarcu.
Cheesecaki brez peke so mi bili vedno ljubši od raznih tort z biskvitom. Verjetno zaradi svežine in enostavnosti. Ker moramo izpustiti le želatino in belo čokolado sem se hitro privadila tudi na sladice v kozarcu, s katerimi se vedno rada poigram. Z različnimi kremami, sadjem, dodatkom čokolade ali vanilije. Kombinacij je mnogo.
Borovnice z mascarpone kremo v kozarcu pričarajo pravi občutek tople in sveže pomladi. Sladica je božanska takrat, ko si zaželimo nekaj svežega in sladkega in nimamo časa za peko. Jaz sem jo pripravila z borovnicami, ampak jih lahko nadomestimo z jagodičevjem in drugim sezonskim sadjem. Nežni mascarpone kremi in borovnice poskrbijo za izrazit kontrast in dopuščajo veliko možnosti tudi pri dekoraciji.
Veliko ostalih okusnih receptov najdeš TUKAJ!
SESTAVINE (6 kozarcev velikosti 2dcl)
- 250g maslenih piškotov
- 500g mascarpone sira
- 3 rumenjaki
- 70g masla
- 100g sladkorja v prahu
- 150 mL sladke smetane
- vanilijeva aroma
- limonina lupinica
- 300g zamrznjenih borovnic
- sveže borovnice
POSTOPEK
- Piškote v električnem mešalniku zmeljemo, prelijemo z maslom in premešamo.
- Zamrznjene borovnice v ponvi pokuhamo toliko, da se zmehčajo, približno 10 minut in sladkamo po okusu. Postavimo v hladilnik in čim bolj ohladimo.
- Za prvo mascarpone kremo do čvrstega stepemo smetano in jo vmešamo k eni polovici mascarpone sira. Dodamo 50g sladkorja, vanilijevo aromo in premešamo.
- Za drugo mascarpone kremo stepemo rumenjake s sladkorjem (50g), da dobimo puhasto peno in jo vmešamo k drugi polovici mascarpone sira.
- V kozarčke prvo plast nadevamo s piškoti, nadaljujemo s prvo mascarpone kremo, ohlajenimi borovnicami, nato zopet s piškoti in zaključimo z drugo mascarpone kremo.
- Potresemo s svežimi borovnicami in postavimo v hladilnik za približno 3 ure.
Nasvet: za lažji postopek lahko pripravimo samo eno mascarpone kremo in jo dvakrat nadevamo.
BOROVNICE S MASCARPONE KREMO V KOZARCU
Ingredients
- - 250g maslenih piškotov
- - 500g mascarpone sira
- - 3 rumenjaki
- - 70g masla
- - 100g sladkorja v prahu
- - 150 mL sladke smetane
- - vanilijeva aroma
- - limonina lupinica 300g zamrznjenih borovnic
- - sveže borovnice
Directions
- Step 1 Piškote v električnem mešalniku zmeljemo, prelijemo z maslom in premešamo. Zamrznjene borovnice v ponvi pokuhamo toliko, da se zmehčajo, približno 10 minut in sladkamo po okusu. Postavimo v hladilnik in čim bolj ohladimo.
- Step 2 Za prvo mascarpone kremo do čvrstega stepemo smetano in jo vmešamo k eni polovici mascarpone sira. Dodamo 50g sladkorja, vanilijevo aromo in premešamo. Za drugo mascarpone kremo stepemo rumenjake s sladkorjem (50g), da dobimo puhasto peno in jo vmešamo k drugi polovici mascarpone sira.
- Step 3 V kozarčke prvo plast nadevamo s piškoti, nadaljujemo s prvo mascarpone kremo, ohlajenimi borovnicami, nato zopet s piškoti in zaključimo z drugo mascarpone kremo.Potresemo s svežimi borovnicami in postavimo v hladilnik za približno 3 ure.
Dober tek!
Ne pozabi, več o mojih novih receptih in kulinaričnih podvigih lahko spremljaš na FB MančMellow in Instagramu.