ZELENJAVNI POLPETI

Sočno in ekspresno.

Zelenjavni polpeti so sočni in krhki, a vseeno s hrustljavo skorjico. Dobri so topli ali hladni, kot priloga ali glavna jed s svežo pomako.

Ko resnično nimam dovolj časa za pripravo toplega obroka, so moja rešitev polpeti. Kvinojini, bučni, tunini, največkrat pa zelenjavni. Tako obkljukam dve stvari hkrati. Porabim ostalo zelenjavo v hladilniku in pripravim zdravo in okusno kosilo ali večerjo. No, velikokrat so tudi malica naslednji dan.

Veliko ostalih okusnih receptov najdeš TUKAJ!

SESTAVINE (9 polpetov)

  • 2 korenčka
  • 1 jajce
  • 1 strok česna
  • 1 manjša čebula
  • 1 pest koruze
  • 1 pest graha
  • 2 pesti krušnih drobtin
  • 3 pesti naribanega sira
  • polovica bučke
  • 1 pest moke
  • olivno olje
  • šopek svežega petršilja
  • sol, poper

 

POSTOPEK

  1. Pečico segrejemo na 180 stopinj.
  2. Čebulo, česen in petršilj očistimo in čim bolj drobno nasekljamo. V ponvi na olivnem olju prepražimo čebulo, da postekleni, odstavimo in shranimo za kasneje.
  3. Bučko, korenčka in sir vsakega posebej operemo in naribamo. Bučke pustimo počivati približno 20 minut in nato čim bolj ožamemo.
  4. V veliko posodo damo vse sestavine in (najboljše, da kar z rokami) vse skupaj dobro premešamo, da dobimo enostno zmes. Če je zmes premokra dodamo še malo drobtin.
  5. Oblikujemo polpete in jih položimo na pekač, ki smo ga pred tem obložili s peki papirjem.
  6. Pečemo približno 30 minut oziroma toliko, da se polpeti zlato rjavo zapečejo.

 

ZELENJAVNI POLPETI

27.03.2020
: 9 polpetov
: 30 min
: 30 min
: 1 hr
: Lahko

By:

Ingredients
  • - 2 korenčka
  • - 1 jajce
  • - 1 strok česna
  • - 1 manjša čebula
  • - 1 pest koruze
  • - 1 pest graha
  • - 2 pesti krušnih drobtin
  • - 3 pesti naribanega sira
  • - polovica bučke
  • - 1 pest moke
  • - olivno olje
  • - šopek svežega petršilja
  • - sol, poper
Directions
  • Step 1 Pečico segrejemo na 180 stopinj. Čebulo, česen in petršilj očistimo in čim bolj drobno nasekljamo. V ponvi na olivnem olju prepražimo čebulo, da postekleni, odstavimo in shranimo za kasneje.
  • Step 2 Bučko, korenčka in sir vsakega posebej operemo in naribamo. Bučke pustimo počivati približno 20 minut in nato čim bolj ožamemo.
  • Step 3 V veliko posodo damo vse sestavine in (najboljše, da kar z rokami) vse skupaj dobro premešamo, da dobimo enostno zmes. Če je zmes premokra dodamo še malo drobtin.
  • Step 4 Oblikujemo polpete in jih položimo na pekač, ki smo ga pred tem obložili s peki papirjem. Pečemo približno 30 minut oziroma toliko, da se polpeti zlato rjavo zapečejo.

 

Dober tek!

Ne pozabi, več o mojih novih receptih in kuharskih podvigih lahko spremljaš na FB MančMellow in Instagramu.


Related Posts

ZAMRZNJENE JOGURT PLOŠČICE

ZAMRZNJENE JOGURT PLOŠČICE

Jogurt in jagodičevje namesto sladoleda. Zamrznjene jogurt ploščice so zdrava, okusna in osvežilna sladica, in odličen nadomestek sladoleda. Sirup in vanilijev ekstrakt jogurtu doda sladkobo in še boljši okus. Mislim, da mi svežih borovnic, jagod, ribeza in robidnic ni potrebno omenjati. Zagotovo jih vsi obožujemo […]

CHIA PUDING Z DOMAČO GRANOLO IN SVEŽIM JAGODIČEVJEM

CHIA PUDING Z DOMAČO GRANOLO IN SVEŽIM JAGODIČEVJEM

Chia puding z domačo granolo in svežim jagodičevjem je odličen, zdrav in svež obrok, ki nam ne vzame več kot 30 minut. Pripravimo si ga lahko za zajtrk in večerjo, ali pa ga vzamemo s seboj v službo, faks ali na pot. Chia puding lahko […]