Sočno in ekspresno.
Zelenjavni polpeti so sočni in krhki, a vseeno s hrustljavo skorjico. Dobri so topli ali hladni, kot priloga ali glavna jed s svežo pomako.
Ko resnično nimam dovolj časa za pripravo toplega obroka, so moja rešitev polpeti. Kvinojini, bučni, tunini, največkrat pa zelenjavni. Tako obkljukam dve stvari hkrati. Porabim ostalo zelenjavo v hladilniku in pripravim zdravo in okusno kosilo ali večerjo. No, velikokrat so tudi malica naslednji dan.
Veliko ostalih okusnih receptov najdeš TUKAJ!
SESTAVINE (9 polpetov)
- 2 korenčka
- 1 jajce
- 1 strok česna
- 1 manjša čebula
- 1 pest koruze
- 1 pest graha
- 2 pesti krušnih drobtin
- 3 pesti naribanega sira
- polovica bučke
- 1 pest moke
- olivno olje
- šopek svežega petršilja
- sol, poper
POSTOPEK
- Pečico segrejemo na 180 stopinj.
- Čebulo, česen in petršilj očistimo in čim bolj drobno nasekljamo. V ponvi na olivnem olju prepražimo čebulo, da postekleni, odstavimo in shranimo za kasneje.
- Bučko, korenčka in sir vsakega posebej operemo in naribamo. Bučke pustimo počivati približno 20 minut in nato čim bolj ožamemo.
- V veliko posodo damo vse sestavine in (najboljše, da kar z rokami) vse skupaj dobro premešamo, da dobimo enostno zmes. Če je zmes premokra dodamo še malo drobtin.
- Oblikujemo polpete in jih položimo na pekač, ki smo ga pred tem obložili s peki papirjem.
- Pečemo približno 30 minut oziroma toliko, da se polpeti zlato rjavo zapečejo.
ZELENJAVNI POLPETI
Ingredients
- - 2 korenčka
- - 1 jajce
- - 1 strok česna
- - 1 manjša čebula
- - 1 pest koruze
- - 1 pest graha
- - 2 pesti krušnih drobtin
- - 3 pesti naribanega sira
- - polovica bučke
- - 1 pest moke
- - olivno olje
- - šopek svežega petršilja
- - sol, poper
Directions
- Step 1 Pečico segrejemo na 180 stopinj. Čebulo, česen in petršilj očistimo in čim bolj drobno nasekljamo. V ponvi na olivnem olju prepražimo čebulo, da postekleni, odstavimo in shranimo za kasneje.
- Step 2 Bučko, korenčka in sir vsakega posebej operemo in naribamo. Bučke pustimo počivati približno 20 minut in nato čim bolj ožamemo.
- Step 3 V veliko posodo damo vse sestavine in (najboljše, da kar z rokami) vse skupaj dobro premešamo, da dobimo enostno zmes. Če je zmes premokra dodamo še malo drobtin.
- Step 4 Oblikujemo polpete in jih položimo na pekač, ki smo ga pred tem obložili s peki papirjem. Pečemo približno 30 minut oziroma toliko, da se polpeti zlato rjavo zapečejo.
Dober tek!
Ne pozabi, več o mojih novih receptih in kuharskih podvigih lahko spremljaš na FB MančMellow in Instagramu.