TESTENINE S ŠPARGLJI IN PANCETO

Znanilci pomladi.

Šparglji so bogati z vitamini in minerali, slovijo kot naravni afrodiziak in so odlično živilo za čiščenje telesa. Poleg tega, da veljajo za zelo zdravo živilo, me seveda najbolj navdušuje njihova vsestranska uporaba v kuhinji. V sezoni jih največkrat pripravljam s testeninami, v juhah, pitah, rižotah in solatah. Kako pa jih vi najraje vključite v svoj jedilnik?

Testenine s šparglji in panceto so odlična sezonska jed. Tisti pravi občutek pomladi nam pričara kombinacija špargljev, smetane in testenin. Še boljši okus pa priskrbimo z dodatkom hrutljavo zapačene pancete. Preprosto, slastno in pomladno.

Veliko ostalih okusnih receptov najdeš TUKAJ!

SESTAVINE (5 oseb)

  • 500g testenin (po želji)
  • 400g špargljev
  • 150g pancete
  • 2dcl smetane za kuhanje
  • 50g naribanega parmezana
  • 2 rumenjaka
  • olivno olje
  • sol, poper

POSTOPEK

  1. Šparglje očistimo, spodnji oleseneli del odrežemo in zavržemo. Narežemo jih na manjše kose, panceto prav tako na čim manjše kocke.
  2. V osoljeni vreli vodi skuhamo testenine (upoštevamo navodila za kuhanje na embalaži).
  3. Šparglje na hitro pokuhamo v osoljeni vreli vodi. Po 3 minutah kuhanja jih damo iz vode in osušimo s papirnato brisačko.
  4. V manjši posodi za omako razžvrkljamo 2 rumenjaka, 2 dcl smetane za kuhanje in 3 jedilne žlice parmezana.
  5. V ponvi na olivnem olju prepražimo panceto, da se dobro zapeče, dodamo šparglje in pražimo približno 3minute.
  6. Mešanico za omako prelijemo čez šparglje in panceto, zmanjšamo temperaturo na minimum in pokuhamo še kakšno minutko, da se mešanica zgosti. Pri tem pazimo, da ne zavre. Po okusu začinimo s soljo in poprom.
  7. Omako zmešamo s testeninami, potresemo s sveže naribanim parmezanom in postrežemo.

 

 

ŠPARGLJI S ŠPARGLJI IN PANCETO

31.03.2020
: 5
: 30 min
: 15 min
: 45 min
: Lahko

By:

Ingredients
  • - 500g testenin (po želji)
  • - 400g špargljev
  • - 150g pancete
  • - 2dcl smetane za kuhanje
  • - 50g naribanega parmezana
  • - 2 rumenjaka
  • - olivno olje
  • - sol, poper
Directions
  • Step 1 Šparglje očistimo, spodnji oleseneli del odrežemo in zavržemo. Narežemo jih na manjše kose, panceto prav tako na čim manjše kocke.
  • Step 2 V osoljeni vreli vodi skuhamo testenine (upoštevamo navodila za kuhanje na embalaži). Šparglje na hitro pokuhamo v osoljeni vreli vodi. Po 3 minutah kuhanja jih damo iz vode in osušimo s papirnato brisačko.
  • Step 3 V manjši posodi za omako razžvrkljamo 2 rumenjaka, 2 dcl smetane za kuhanje in 3 jedilne žlice parmezana.
  • Step 4 V ponvi na olivnem olju prepražimo panceto, da se dobro zapeče, dodamo šparglje in pražimo približno 3minute. Mešanico za omako prelijemo čez šparglje in panceto, zmanjšamo temperaturo na minimum in pokuhamo še kakšno minutko, da se mešanica zgosti. Pri tem pazimo, da ne zavre. Po okusu začinimo s soljo in poprom.
  • Step 5 Omako zmešamo s testeninami, potresemo s sveže naribanim parmezanom in postrežemo.

 

Dober tek!

Ne pozabi, več o mojih novih receptih in kulinaričnih podvigih lahko spremljaš na FB MančMellow in Instagramu.


Related Posts

OREHOVA PLETENICA

OREHOVA PLETENICA

Namesto potice, orehova pletenica. Že drugo leto zapored si obljubljam, da bom za veliko noč naredila svojo prvo potico. Ampak mi tudi letos ni uspelo. Našlo se je več izgovorov, v resnici pa mi je zares zmanjkalo časa. Ko se jo bom lotila, si želim […]

BOROVNICE Z MASCARPONE KREMO V KOZARCU

BOROVNICE Z MASCARPONE KREMO V KOZARCU

Pomladni okusi v kozarcu. Cheesecaki brez peke so mi bili vedno ljubši od raznih tort z biskvitom. Verjetno zaradi svežine in enostavnosti. Ker moramo izpustiti le želatino in belo čokolado sem se hitro privadila tudi na sladice v kozarcu, s katerimi se vedno rada poigram. […]